Reacties

Na 20 jaar in het vak en vele opleidingen is dit de meest therapiegerichte en onmiddellijk toepasbare opleiding.
Goed gefundeerd en met veel inzet en passie gedoceerd.
Een opleiding die ik beter eerder had gevolgd: 10/10 !

Bjorn De Vos, Deinze

Nooit gedacht dat MLDV mijn eigen leven en toekomst zo zou veranderen in positieve zin! Bedankt!

Ann Kiekens, Willebroek

Zeer leerrijke cursus gegeven door een enthousiast team met zeer veel expertise en vakkennis!

Annelies De Kegel, Hasselt

Leuke cursus + leuk docententeam. Maakt jezelf kennis- en praktijkvaardiger als therapeut.

Nicky Merckx, Beveren

Ik vind het een verrijking van mijn vak!

Nina Janssen, Barendrecht

Goede en vooral volledige opleiding. Nu ik de technieken toepas in de praktijk kan ik zeggen dat ze mijn verwachtingen overtreffen.

Josanne Lemaire, Brunssum

Erg leerzame cursus. Niet geweten dat de cursus zo uitgebreid en voor zoveel doeleinden gebruikt kon worden. Ik heb hierdoor een extra grote vaardigheid bij geleerd om cliënten nog meer effectivieit te kunnen geven tijdens/van de behandelingen.

Menno Wennekers, Leiderdorp

Zeer goede praktisch gerichte cursus, ook theoretisch zeer goed onderbouwd!

Linda Janssens, Heemstede

Heel veel geleerd en verheug me op het integreren van de MLDV in al mijn behandelingen, met name die klachten waar 'niemand' iets mee kan (buiten oedeem).

Hermien Wierdsma, Harlingen

De cursus MLDV is een zeer volledige cursus die zeer kundig en enthousiast wordt gegeven. De overtuiging en bezieling voor MLDV van de docenten heb ik als heel positief ervaren!

Paulien van Leeuwen, Haarlem

De cursus was boven verwachting interessant en uitstkend gegeven. Het is erg leuk om in dit nieuwe vakgebied nu aan de slag te gaan!

Marjolein Rijs, Amersfoort

Spijtig dat ik de cursus nu pas begonnen ben. Dat had ik al jaren geleden moeten doen, nu weet ik wat ik gemist heb.

Peter Van Nuffelen, Houtvenne

Ik ben heel enthousiast over deze cursus. Veel nieuwe vaardigheden waarmee ik in de toekomst vooruit kan! Dank u!

Grace de Boer-Lemmers, Hellevoetsluis

Bedankt voor alles! Ik heb veel geleerd... wat een wondertherapie!

Rovelyn Acha, Schoten

Ik heb de cursus MLD in Nederland bij het NPI gevolgd. De MLD a.m. Vodder geeft mijns inziens een véél uitgebreider en meer helder beeld van wat MLD kan inhouden.

Ton van Griensven, Helmond

Deze cursus is een aanrader en een verrijking van mogelijkheden om adequaat te kunnen behandelen!

Leni Gudde, Driebergen

De cursus is een mooie uitbreiding c.q. aanvulling op mijn therapeutisch handelen. Door de cursus leer je ook weer de patiënt met zijn klachten anders bezien. Vanuit deze ingang kan men zeker meer patiënten helpen om klachten verminderd te krijgen of helemaal klachtenvrij te laten worden. Zeker de zienswijze vanuit neurovegetatief oogpunt en de behandeling van basis/buik is zeer belangrijk! Complimenten aan de cursusleiding en docenten.

Ans Dona, St. Michielsgestel

Een vernieuwende cursus die je veel andere inzichten geeft.

Simone Jansen, Heerlen

Zeer leerzame cursus! Ik ben er enthousiast geworden door de docenten. Ik zou de cursus zeker bij andere collega's aanraden.

Denise van der Graaff, Rotterdam

Vroeger had ik al een vijfdaagse (wat ik nu noem) spoedcursus gevolgd en dacht alles te beheersen. Door aandringen van een collega ben ik bij jullie terecht gekomen en nu blijken, dank zij jullie intensieve praktijksessies, 17 dagen net voldoende.

Gabriëlle Jacobs, Gent

MLD/V is meer dan oedeemtherapie zoals ik voor de cursus dacht. De typische MLD ad Vodder eigenschappen hebben mijn aanpak/behandelingen binnen de fysiotherapie zeker verrijkt.

Margriet Heers-Spoelstra, Wateringen

MLDV is veel breder inzetbaar dan voor "oedeemtherapie", met voor mij verrassend goede resultaten, met name bij stressgerelateerde klachten en posttraumatische problemen.

Marion Hirschi, Rijswijk

Ik heb met veel plezier de cursus gevolgd en ben ook verbaasd over de effecten die MLDV in de praktijk heeft.

Marieke Stienen, Asten

Het meest verrassende aan de cursus was wel dat jullie me werk bezorgd hebben.

Tinne Huysmans, Hasselt

Fantastisch holistische cursus, zou elke fysiotherapeut verplicht moeten volgen. Een levensverrijking.

Marjon van Someren, Heemskerk

Na mijn opleiding aan de KULeuven heb ik drie grote specialisatie-opleidingen gevolgd en er is er maar één die ik volledig beheerste na afloop van de cursus, maar één cursus die ik met een gerust hart in de praktijk kon uitoefenen om me zo verder thuis eriin te voelen. Die ene was de ML Vodder, en dat is mede te danken aan het ‘tot uiterste drijvende’ aanpak van Philippe.

Christine Geullaume, Blanden

Een zeer leerzame cursus, biedt nieuwe therapeutische mogelijkheden die je voorafgaand aan de cursus niet verwacht. Je wordt vanzelf enthousiast door het effect van de therapie in de praktijk.

Joke Tissink, Middelburg

Nu ik na 25 jaar de cursus hernieuwd volg ben ik verbaasd over de ontwikkeling en de hoeveelheid aangeboden informatie die er nu is. Het heeft me veel inzicht en meer plezier in mijn werk gegeven!

Mieke Karman, Vlissingen

Heel leerzame cursus waar je vanaf dag één al mee aan de slag gaat

Ineke van Gulick, Voorschoten

Mijn deelname aan de opleiding ervaar ik als een meerwaarde in mijn praktijk als kinesitherapeut omwille van de cursusinhoud, maar vooral door de inzet en de motivatie van het volledige lesgeversteam. Mijn persoonlijke ervaring is dat deze cursus een "goede investering" is geweest en dat wordt tevens bevestigd door zeer tevreden patiënten.

Alex Vermeulen, Beerzel


Ik vind vooral Philippe’s inbreng in de cursus MLDV zeer waardevol. Door de visie die hij heeft op de relatie tussen emoties en de lichamelijke reactie hierop én hoe het inwerken op het lichaam de emotie kan beïnvloeden maakt hij van MLDV meer dan louter een technische aangelegenheid.

Veerle Thijs, Hasselt


Een collega Voddertherapeute had mij aangeraden deze cursus te volgen en ik heb inderdaad ondervonden hoe ik op een vrij korte periode enorm veel geleerd heb. Mevrouw Cool geeft op een zeer boeiende en vlotte manier les en slaagt erin, samen met haar collega-docenten een grote hoeveelheid leerstof over te brengen met goed eindresultaat

Annemie Kersschot, Schilde

Uitstekende cursus. Heel veel geleerd, was ook direct toepasbaar. Niet alleen qua oedeembehandeling maar ook andere aandoeningen zoals hoofdpijn, carap tunnel en tendinitis.

Tineke Mos, Bergschenhoek

Alhoewel de cursus anders was dan elke al genoten opleiding is het voor mij persoonlijk en voor mijn praktijk verrijkend geweest. Ik werd deze cursus aangeraden door 2 collega’s en ik raad ze verder aan. Het is gewoon fundamenteel.

Katleen Winne, Diksmuide